Zielonogórskie Spotkania z Matematyką – ZAPRASZAMY!

ZAPROSZENIE

Instytut Matematyki Uniwersytetu Zielonogórskiego i Oddział Zielonogórski Polskiego Towarzystwa Matematycznego oraz Koło Naukowe Laboratorium „Matematyczne” Paradoks serdecznie zapraszają licealistów, uczniów klas 7 i 8 szkół podstawowych zainteresowanych matematyką pozaszkolną na Zielonogórskie Spotkania z Matematyką na UZ.
W ramach spotkań, odbędą się wykłady, spotkania z zielonogórskimi matematykami oraz zajęcia warsztatowe dla uczniów w dwóch kategoriach wiekowych.
Spotkania odbywać się będą raz w miesiącu, w środy od godz. 13:00 -15:00 na II piętrze budynku A-29 Instytutu Matematyki UZ przy ulicy prof. Z. Szafrana 4a w Zielonej Górze.
Zajęcia są bezpłatne.

Pierwsze spotkanie odbędzie się 27 listopada 2019 r. godz. 13:00-15:00, sala 207 budynek A-29 Instytutu Matematyki UZ.
Wykład na temat „Powstanie i rozwój polskiej szkoły matematycznej” wygłosi prof. dr hab. Marian Nowak (Instytut Matematyki UZ).
Zajęcia warsztatowe prowadzić będą studenci Koła Naukowego Laboratorium „Matematyczne” Paradoks pod kierunkiem opiekuna koła dr Krystyny Białek.
Czekamy na wszystkich zainteresowanych w środę 27 listopada 2019 roku,
w godz. 13:00-15:00 na II piętrze budynku A-29 Instytutu Matematyki UZ.

UWAGA

Na spotkanie wymagana jest wcześniejsza rejestracja grup dostępna pod tym linkiem:
Liczba miejsc jest ograniczona – liczy się kolejność zgłoszeń.
Potwierdzenie rezerwacji zainteresowani otrzymają w ciągu 24 godzin.
Ewentualne pytania prosimy kierować pod adres: k.bialek@wmie.uz.zgora.pl

Kolejne informacje będziemy podawać w osobnej zakładce Zielonogórskie Spotkania z Matematyką dostępnej w karcie Projekty.